Algemene informatie

Mariposa in ‘t Harde biedt plaats aan geïndiceerde cliënten met behandeling. Het ligt centraal, aan de doorgaande weg door ’t Harde. Door de kleinschaligheid kennen de cliënten elkaar goed en heerst er een gezellige sfeer.

Bij Mariposa en in het prachtige appartementencomplex Jeanne d’Arc biedt WZU Veluwe zorgwoningen aan.

U kunt gebruik maken van de geboden zorg en ondersteuning en natuurlijk bent u van harte welkom om mee te doen aan georganiseerde activiteiten.

In wijkontmoetingscentrum Jeanne d’Arc wordt aan thuiswonende cliënten met een vorm van dementie dagbesteding aangeboden in een ruim en huiselijk ingerichte ruimte.

Mocht u belangstelling hebben om één of meer dagdelen onze gast te zijn, dan gaan wij graag persoonlijk met u in gesprek. Samen ontdekken we wat uw mogelijkheden, behoeften en wensen zijn. Uw mogelijkheden staan bij ons altijd voorop, niet wat we bieden kunnen. Uitgangspunt bij de dagbesteding is dat u bij ons zichzelf kunt zijn, zonder op uw tenen te lopen om aan verwachtingen te moeten voldoen. Tijdens de dagbesteding wordt er structuur gebracht in de dag en stimuleren we deelname aan activiteiten als geheugentraining en bewegingsoefeningen. Maar er is ook volop ruimte voor ontspanning, ontmoeting en gezelligheid.

Als u in uw eigen omgeving wilt blijven wonen, maar daarbij ondersteuning nodig heeft, helpt WZU Veluwe u graag. Of u nu weinig hulp nodig heeft of 24 uur per dag intensieve zorg, onze medewerkers komen met plezier bij u thuis.

Contactinformatie

Woonzorgcentrum Mariposa 0578-76 37 08 (Cliëntservicepunt) 0525-65 35 53 (Woonzorglocatie)Sportlaan 168084VB 't Harde www.wzuveluwe.nlLaatste controle: maart 2021

Plan route

Toegankelijk

Gehandicaptenparkeerplaats(en)
Toegankelijk: Rolstoeltoegankelijk
Rolstoeldoorgankelijk
Lift of traplift aanwezig
Aangepast sanitair, aangepast toilet

Contactpersoon

Hulpaanbod

Maaltijdvoorziening

Maaltijden voor de hele week te bestellen. Deze worden bij u thuis bezorgd.

Kortdurende opname

De indicatie voor Eerstelijns Verblijf wordt gesteld door de huisarts of specialist. Is kortdurende opname nodig ter ontlasting van de mantelzorger, dan moet de indicatie via de WMO aangevraagd worden

Hulp bij het huishouden

in overleg met de cliënt worden er afspraken gemaakt.

Dagbesteding

Dagbesteding voor mensen met dementie

Overbruggingszorg

Overbruggingszorg is tijdelijke zorg aan huis, totdat u een plaats krijgt toegewezen in een verzorgings- of verpleeghuis. De tijdelijke zorg wordt door de Thuiszorg geleverd.

24-uurs zorg

Zowel in het woonzorgcentrum, als ook in de zorgwoningen en bij cliënten in de wijk.

Verpleeghuiszorg

De zorg wordt gegeven vanuit de Zorgvisie: betekenisvol leven, 'ont'-moeten, en faciliteren. Naast de medische en somatische zorg is er aandacht voor welzijn en welbevinden van de cliënt.Alle verpleegkundige handelingen kunnen worden uitgevoerd.  Op de begane grond is een huiskamer voor mensen met dementie

Aanleunwoningen

Appartementen in directe nabijheid van het woonzorgcentrum

Palliatieve zorg thuis

Er wordt persoonlijke verzorging, verpleging en begeleiding geboden. Huishouding valt niet onder palliatieve zorg.

Verpleging thuis

alle verpleegtechnische handelingen

Activiteiten

Ontmoet u graag andere mensen, maar heeft u hiervoor geen indicatie? WZU Veluwe organiseert diverse open activiteiten waar een ieder van harte welkom is. Ook als u zich eenzaam voelt en graag sociale contacten wil leggen. Tevens van harte welkom in wijkontmoetingscentrum Jeanne d'Arc.

Palliatieve zorg

Er wordt palliatieve zorg geboden.

Wijkverpleging/ wijkverzorging

Onze gediplomeerde verzorgenden en verpleegkundigen komen u thuis verzorgen. Bij deze zorg kunt u denken aan: het geven van injecties, catheteriseren, zwachtelen en wondverzorging. Bovendien adviseren ze u hoe u goed kunt omgaan met uw ziekte en welke hulpmiddelen mogelijk zijn.

Personenalarmering

Bij het alarmeringssysteem wordt een kastje aangesloten op uw vaste telefoonlijn. Bij het kastje hoort een draadloze zender die u als hanger om uw hals draagt. Met één druk op de knop van de zender roept u hulp in. Als u hulp inroept nemen wij direct telefonisch contact met u op. Wordt de...

Persoonlijke verzorging thuis

Woont u zelfstandig en heeft u (tijdelijk) hulp nodig bij de verzorging van u zelf? Bijvoorbeeld bij het douchen en het aan- en uitkleden? Als dagelijkse persoonlijke verzorging niet meer zo vanzelfsprekend gaat en het steeds meer inspanning kost, kunnen wij u helpen met de dienst persoonlijke verzorging.

Informatie aanvragen

Vrijblijvend informatie aanvragen bij deze organisatie?
Dat kan door dit formulier in te vullen:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met een sterretje (*).

Vergelijk hulpaanbod