Cliëntondersteuning biedt u informatie, advies en ondersteuning bij vragen over zorg en welzijn. Cliëntondersteuners kunnen ook bemiddelen bij klachten en problemen. U kunt ondersteuning vragen op allerlei terreinen, zoals onderwijs, jeugdzorg, werk, inkomen, zorg, wonen en welzijn.

De cliëntondersteuner helpt u bij het oplossen van uw problemen en/of het regelen van hulp. Het doel is dat u daarna weer zelf verder kunt. Cliëntondersteuning is gratis.

Cliëntondersteuning aanvragen

Als inwoner of mantelzorger van inwoners van gemeente Elburg kunt u dlientondersteuning aanvragen bij de volgende organisaties.

MEE maakt meedoen mogelijk

Heeft u of uw naaste een verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke beperking?

Een chronische ziekte, niet-aangeboren hersenletsel of bijvoorbeeld autisme? Ontvangt u zorg als gevolg van ouderdom of vanuit de geestelijke gezondheidszorg? U kunt bij MEE Veluwe terecht met al uw vragen. Bijvoorbeeld over MEE.

Ondersteuning door de vrijwillige ouderenadviseur

Een ouderenadviseur is een cliëntondersteuner die is gespecialiseerd in ouderen. Deze onafhankelijke hulpverlener behartigt uw belangen. Hij kan u begeleiden op het gebied van wonen, zorg en welzijn. De ouderenadviseur signaleert, vormt een luisterend oor en kan ook praktische ondersteuning bieden. Dit gaat voornamelijk om onderwerpen waar veel ouderen mee te maken hebben, zoals de keuze tussen zelfstandig wonen en een zorginstelling, of het omgaan met eenzaamheid. Voor een ouderenadviseur kunt u contact opnemen met stichting WIEL.

Sensoor: een anoniem luisterend oor

Bij Sensoor terecht wanneer u last heeft van angsten, te maken krijgt met geweld of eraan denkt om een eind te maken aan het leven. Maar ook wanneer u uw blijdschap wilt delen, kunt u contact opnemen.

Kunt u hier niet vinden wat u zoekt, dan kunt u contact opnemen met het Sociaal Trefpunt voor meer informatie over cliëntondersteuning in uw gemeente.

Heeft u een indicatie voor zorg uit de Wet langdurige zorg, dan kunt u voor cliëntondersteuning ook terecht bij het zorgkantoor. Het zorgkantoor geeft ondersteuning bij het uitzoeken en regelen van de zorg waarvoor u een CIZ-indicatie heeft.

Zie ook

Organisaties

Cliëntondersteuning

Meer info, melding of aanvraag